Kampaň za oslobodenie MOVE 9 - 2009


Kampaň za oslobodenie politických väzňov MOVE 9!

Táto emailová výzva k akcii bola nedávno rozposlaná podporovateľmi MOVE kvôli solidarite a pomoci zostávajúcich ôsmych väzňov MOVE 9, ktorých momentálne čakajú pohovory o podmienečnom prepustení z väzby. O tejto akcii sme písali už minulý rok, kedy sa tiež mohli takto dostať na slobodu, lenže podmienečné prepustenie im zamietli. Minulý rok mali prvú možnosť dostať sa na slobodu od 8. augusta 1978 od ich zatknutia a odsúdenia. Rozbehla sa internetová petícia a listová kampaň, lenže napriek tomu, komisia zamietla podmienečné prepustenie každému (pamätajte, že ženy z MOVE 9 ani nikdy neboli obvinené z držania zbrane!) z mnohých nespravodlivých dôvodov vrátane "neprejavenia ľútosti" za zločin, o ktorom vždy tvrdili, že sú nevinní.

MOVE 9 sú odvážny revolucionári a odvážne revolucionárky, ktorí a ktoré si zaslúžia našu solidaritu. Prosíme vás, prečítajte si túto výzvu k solidarite a prejdite si nižšie informácie a články z minulých kampaní kvôli pozadiu a informáciách o tomto prípade.

Zostaňte v pohybe! ON A MOVE!

V túto stredu a každú nasledujúcu stredu až ku koncu pohovorov o podmienečnom prepustení vyzývame ľudí, aby telefonovali predsedkyni Katherine C. McVey na Pennsylvania Board of Probation and Parole na čísle (717) 787-5699 (toto platí väčšinou len pre ľudí z USA, ale samozrejme, kto by mal záujem, môže volať aj zo Slovenska alebo Českej Republiky),

aby žiadali prepustenie politických väzňov MOVE! MOVE 9 sú členovia organizácie MOVE, ktorí boli nespravodlivo uväznení za vraždu policajta Jamesa Rampa, čo sa udialo 8/8/1978 pri útoku polície na dom MOVE. Ako sa vyjadril Philadelphský veterán a novinár Linn Washington v dokumentárnom filme od Cohort Media "MOVE", existujú postačujúce dôkazy a vedomie, že Ramp bol zabitý pri policajnej prestrelke samotnými policajtmi, ako to v amerike volajú "friendly fire", a nie členmi MOVE ako sa tento systém snaží ľuďom nahovoriť. Nie je žiaden dôvod prečo by ľudia od MOVE nemali byť prepustený na podmienku. Majú výborné záznamy z väzenia a pomáhali minimalizovať rasové násilie a násilie gangov vo vnútri väzenia, pomáhali spoluväzňom bojovať proti závislosti na drogách, matky a otcovia vytvárali vzťahy so svojimi deťmi, ktoré sú vonku, a celkovo boli pozitívnym príkladom väzenskej populácii väzňov a zamestnancov. Tieto body môžete tiež použiť ak budete hovoriť s predsedkyňou McVey. Takže zavolajte jej túto stredu a zaplňte telefónne linky v podpore s MOVE 9.

Ak si členom/členkou na Facebooku, pridaj sa ku skupine Free the MOVE 9 a daj vedieť aj svojim priateľom o tejto výzve. Taktiež tam pridávaj svoju debatu s ľuďmi, ktorú vedieš o MOVE, ako aj ich odpovede. Takto môžeme lepšie reagovať na určité klamstvá, ktoré o nás šíria a účinnejšie koordinovať našu odozvu. Taktiež rozširuj informácie o tejto výzve na iných fórach ako napr. Myspace a podobne.

Vytváraj plagáty a letáky, volaj do rádia, píš listy do novín. Dostaňme týchto bojovníkov za slobodu domov!

Tí z vás, ktorí nemôžete zavolať, prosím píšte listy. Minulý rok sme mali zával listov, ktoré svedčili o rozsahu a hĺbke Revolúcie! Pokračujte v písaní.

Spolu s predsedkyňou Catherine C. McVey, ostatní členovia komisie sú Charles Fox, Michael L. Green, Jeffrey R. Imboden, Matthew T. Mangino, Benjamin A. Martinez, Gerard N. Massaro, Judy Viglione, Lloyd A. White.

Najlepšie pre jednotlivcov je poslať list predsedkyni McVey, a ak ľudia majú dostatok zdrojov, môžu tiež posielať kópiu listu každému z ôsmych členov komisie, na tej istej adrese.

[meno člena komisie]
Board of Probation and Parole
Attn: Inmate Inquiry
1101 South Front Street, Suite 5300
Harrisburg, PA 17104
USA
tel.: (717) 787-5699


Avšak ak jednotlivci nemajú dostatok zdrojov, môžete posielať list k nám:

The MOVE Organization
PO Box 19709
Philadelphia, PA, 19143

USA

My potom pošleme kópiu listu všetkým členom komisie a zároveň ho dostanú všetci ôsmi väzni MOVE (aby sa nimi mohli prezentovať ako podpornými listami pri pohovoroch o ich prepustení).

Nasledujúce týždne sú veľmi dôležité! Prosíme vás šírte túto výzvu a pomôžte akýmikoľvek spôsobmi!

Najnovšie informácie o kampani za prepustenie MOVE 9 nájdete na nasledujúcich webových stránkach:
http://www.priateliamove.blogpsot.com/
alebo v angličtine:
http://www.move9parole.blogspot.com
http://www.onamove.com
http://www.Abu-Jamal-News.com

Nižšie uvádzame príkladný list, ktorý môžete posielať Komisii. Kľudne môžete listy prispôsobiť podľa vás, ale prosíme vás buďte úctiví a zdvorilí.

================================================
(vytlačte ho na čistý papier, podpíšte sa, pridajte meno a adresu, najlepšie asi ručne. Pošlite na uvedenú adresu predsedkyni McVey, alebo aj ostatným členom komisie a zároveň väzneným členom MOVE (ich adresy nájdete na v nižších príspevkoch na tejto stránke), aby sa vašimi podpornými listami mohli preukázať pri pohovoroch. Pokiaľ si myslíte, že je pre vás poštovné vysoké, aby ste to každému posielali osobite, môžete poslať list na adresu organizácie MOVE. Prosíme vás dajte nám vedieť na náš email: wafpress@wildmail.com, že ste poslali list, aby sme mali prehľad koľko ich odišlo od nás SK / CZ.)

Príklad listu pre komisiu:

Regarding: 2008 Parole of Eight Prisoners:

Debbie Sims Africa #006307, Janet Holloway Africa #006308, Janine Phillips Africa #006309, Michael Davis Africa #AM-4973, Charles Sims Africa #AM-4975, William Phillips Africa #AM-4984, Delbert Orr Africa #AM-4985, and Edward Goodman Africa #AM-4974


Board of Probation and Parole
Attn: Inmate Inquiry
1101 South Front Street, Suite 5300
Harrisburg, PA 17104



Dear Members of the Board,

Please parole Chuck, Debbie, Delbert, Eddie, Janet, Janine, Mike, and Phil Africa this year. They have not caused any major disciplinary problems during the past three decades. They have spent most of their lives in prison; please allow them to be a part of, and contribute to, society as free citizens.

There are many around the world, who have different reasons for supporting parole for these eight prisoners.

--The sentencing judge stated publicly that he did not have the faintest idea who shot the one bullet that killed Officer Ramp. Nine people cannot fire one bullet.

--Many supporters of parole feel that Officer Ramp was actually shot by police "friendly fire," because it would have been ballistically impossible for MOVE to have shot Ramp, who was across the street from MOVE's house. These supporters believe that because of MOVE's position in the basement, bullets coming from there would have had an upward trajectory, yet the medical examiner testified that the bullet entered Ramp's “chest from in front and coursed horizontally without deviation up or down.” Even the authenticity of official ballistics are in dispute. At a pre-trial hearing, in open court, the Judge allowed the prosecutor to literally use a pencil and eraser to change the medical examiner's report to conform with the medical examiner's testimony about the bullet's trajectory.

This theory about the bullet's trajectory could have been tested, but MOVE's house was illegally demolished that very day, and police did nothing to preserve the crime scene, inscribe chalk marks, or measure ballistics angles. A few days before, a Philadelphia judge had signed an order barring the city from destroying the house, but this order was violated. In a preliminary hearing on a Motion to Dismiss, MOVE unsuccessfully argued that destroying their home had prevented them from proving that it was physically impossible for MOVE to have shot Ramp.

--Yet, other supporters of parole cite the average 10-15 year sentence given for third-degree murder. MOVE prisoners have now served 2-3 times this sentence. Isn't 30 years enough? Merle Africa, who has died in prison, and these surviving eight have already paid a terrible price for what happened on that day.

Lastly, I am concerned about optional stipulations that the Parole Board may require, which I feel are unfair, and which many legal scholars feel is a violation of First-Amendment rights. In the past, as a condition for parole, MOVE prisoners have unfairly been required to renounce MOVE and their deeply held religious beliefs. I am also concerned about two other possible stipulations.

First is the “taking responsibility” stipulation, which basically asks a prisoner to admit guilt in order to be granted parole. These eight MOVE prisoners have always maintained their innocence, so it is unfair to require this of them.

Second is the “serious nature of offense” stipulation. MOVE spokesperson Ramona Africa feels that this is illegal "because the judge took this into consideration and when the sentence was issued, it meant that barring any misconduct, problems, new charges, etc. this prisoner was to be released on their minimum. To deny that is basically a re-sentence."

Please do not require these optional stipulations.

I do ask that you please grant parole to these eight prisoners so that, after 30 years, they can go home to their families.

Respectfully,

( VÁŠ PODPIS )
Vaše meno

Vaše meno
Vaša adresa

0 komentárov: