Kto sú MOVE 9

MOVE 9 sú nevinní muži a nevinné ženy, ktorí/é sú vo väzení od 8. augusta 1978, následne po masívnom policajnom útoku na nás v našom dome v Powelton Village (Philadelphia, USA). Toto bolo sedem rokov predtým, kedy vláda zhodila na MOVE bombu a zabila 11 ľudí, vrátane 5 detí. Policajný útok na MOVE, 8. augusta 1978 nasledoval po rokoch policajnej brutality proti MOVE a bol obrovskou vojenskou operáciou vykonanou policajným oddelením vo Philadelphii pod príkazmi vtedy-starostom Franka Rizza, ktorého reputácia kvôli rasizmu a brutalite je všeobecne známa; dostalo ho to cez hodnosti policajného oddelenia k policajnému komisárovi až k starostovi.

Počas tohto útoku bolo použité ťažké zariadenie, aby strhli plot okolo nášho domu a policajti zaplnili náš dom s dostatkom slzného plynu, čím nás mohli všetkých zabiť, aj naše deti; zatiaľ čo SWAT uzavrel každý možný únikový východ. Všetci sme boli v suteréne nášho domu, kde na nás namierili 4500 kg vody za minútu zo 4 vodných diel (v súhrne 18000 kg vody za minútu). Keď bol suterén zaplnený skoro do výšky 180 cm vodou, museli sme držať naše deti a zvieratá nad zvyšujúcou sa vodou, aby sa neutopili. Náhle sa ozvali výstrely (novinári a iný vedia, že prvé výstrely prišli z domu na 33tej a Baring Street, nie z nášho domu, pretože oni vlastne videli toho muža strieľať) a guľky okamžite zaplnili vzdušný priestor, kedy na nás policajti z každej strany začali strieľať. Dôstojník James Ramp, ktorý stál nad nami na úrovni ulice a pozeral sa na náš dom, bol zabitý jednou guľkou, ktorá ho zasiahla zhora dole smerujúcim uhlom. Už to samotné robí nemožným pre MOVE, aby zabili Rampa, keďže sme boli pod úrovňou ulice, v suteréne. Dospelí členovia MOVE vyšli z domu držiac naše deti cez hmlu slzného plynu. Boli sme bití a zadržaní. Televízne kamery vlastne zachytili bitie nášho brata Delberta Africu (3 zo 4 policajtov, ktorý bili Delberta Africu šli k súdu za menej závažný trestný čin). Napriek fotografickej evidencii, sudca Stanley Kubacki odmietol nechať porotu vyniesť rozsudok a sám zbavil viny tých policajtov priamym nariadením.

Deviati z nás boli odsúdení za trestný čin vraždy a súvisiace okolnosti s úmrtím Jamesa Rampa. Počas niekoľkých hodín od nášho zadržania bol náš dom (čo by malo byť "miestom zločinu" a preto evidenciou) úmyselne zničený, demolovaný mestskými činiteľmi, kedy boli zákonne povinní zabezpečiť dôkazy, ale aj napriek tomu sme boli súdení. Súdil nás sudca Edward Malmed, ktorý všetkých deviatich z nás uznal vinných z vraždy tretieho stupňa (zatiaľ čo uznal, že nemá "ani najmenšie tušenie", kto zabil Rampa) a odsúdil každého z nás a 30 – 100 rokov vo väzení. Sudca Malmed tiež povedal, že ľudia MOVE povedali, že sú rodina, takže nás odsúdil ako rodinu; mali sme byť súdení za vraždu, nie za to, že sme rodina. Je jasné, že MOVE 9 sú vo väzení zato, že sú oddanými členmi MOVE, nie za akékoľvek iné obvinenie zo zločinu. S tromi ďalšími dospelými, ktorí boli v tom dome 8. augusta, nezaobchádzali rovnako ako s tými, o ktorých vláda vie, že sú oddaní členovia MOVE. Jedna bola zbavená všetkej viny v septembri 1978, kedy sudca povedal, že nie sú žiadne dôkazy o tom, že je oddanou členkou MOVE, kedy by mala byť vo veci vražda. Ďalšia bola súdená, ale bola prepustená na kauciu; bola oslobodená. Tretia bola súdená bez možnosti kaucie, odsúdená z konšpirácie a dostala 10 – 23 rokov; bola podmienečne prepustená v roku 1994.

Je očividné, že všetko záviselo na tom, či súdy mali dočinenia s oddaným členom MOVE. Rozhodnutia súdu nemali nič spoločné s obvinením z vraždy. Už je to 30 rokov od 8. augusta 1978 od policajného útoku na MOVE, 30 rokov nespravodlivého uväznenia, ale napriek utrpeniu byť oddelení od členov rodiny, napriek žiaľu nad vraždou členov rodiny (vrátane detí), MOVE 9 zostávajú silní a lojálni nášmu Presvedčeniu, Viere v Život, učeniu nášho zakladateľa Johna Africu. Máme nekompromisnú oddanosť nášmu presvedčeniu, čo nás robí silnou a jednotnou rodinou, napriek tomu, čo urobila táto vláda, aby nás rozdelila a nakoniec zničila.

Bude potrebné masívne množstvo tlaku verejnosti donútiť túto prehnitú skorumpovanú vládu, aby prepustila MOVE 9 a všetkých politických väzňov.

– Čo môžeš urobiť ty, aby si prispel/a k tomuto nátlaku?

NAPÍŤE MOVE 9 NA NASLEDUJÚCICH ADRESÁCH:

Debbie Sims Africa #006307;
Janet Hollaway Africa #006308;
Janine Phillips Africa #006309
451 Fullerton Ave.
Cambridge Springs, PA. 16403-1238

William Phillips Africa #AM 4984;
Delbert Orr Africa #AM 4985
1000 Follies Rd.
Dallas, PA. 18612

Michael Davis Africa #AM 4973;
Charles Sims Africa #AM 4975
P.O. Box 244
Graterford, PA. 19426-0246

Edward Goodman Africa #AM 4974
301 Morea Rd.
Frackville, PA. 17932

KONTAKTUJTE NÁS CEZ KTORÉKOĽVEK Z NASLEDUJÚCICH:
THE MOVE ORGANIZATION

P.O. Box 19709 Philadelphia, PA. 19143, USA
Tel: 610 499-0979
Email: onamovellja@aol.com

Priatelia MOVE na Slovensku: wafpress@wildmail.com

0 komentárov: