MOVE 9: 26 rokov v pekle od Mumia Abu-Jamal

Tento článok bol napísaný Mumia Abu-Jamalom v auguste 2004. Mumia Abu-Jamal je tiež politickým väzňom a je v cele smrti od roku 1981 za zločin, ktorý nespáchal. Mumia je medzinárone známi ako „Hlas tých, ktorí žiaden nemajú“, za svoj nekompromisný žurnalizmus v mene utláčaných. Je oddaným podporovateľom MOVE, čo je aj hlavný dôvod prečo bol napádaný. MOVE viedla boj za jeho oslobodenie odkedy bol uväznený. Pre viac informácií navštív www.mumia.org, email: ICFFMAJ@aol.com alebo zavolaj na 215-476-8812

Aká sme to rodina, keď sme jednou silou, jedným celkom, mocnou silou, ktorej sa nevyrovná žiaden systém. Keďže máme za svojho spojenca silu života, moja mama, naša mama, sila života MOVE. Žiaden spor nás neporazí, kým si budeme vážiť zovretie rodiny ...
JOHN AFRICA, zakladateľ MOVE

Už 26 rokov skupina revolucionárov známa ako MOVE 9 bola uväznená vo väzniciach po celom Konštitučnom štáte Pennsylvania. Všetci z nich čelia prebiehajúcim výkonom trestu 100 rokov, napriek dôkazom o ich nevine.

Títo muži a tieto ženy sú všetci členovia Organizácie MOVE, ktorí boli zajatí, ťahaní cez predstierané Philadelphské súdy a odsúdení na jedno storočie do klietok neslávne známym sudcom Edwinom Malmedom, ktorí keď sa ho pýtali v rozhovore v rádio relácii, aby pomenoval tých, ktorí sú vinní za zločin vraždy (za ktorí boli odsúdení všetci 9), odpovedal, „Nemám ani najmenšie tušenie.“

Tento autor to vie, pretože som to bol ja, kto sa pýtal túto otázku, a bol som to ja ktorí dostal túto prekvapujúcu odpoveď v živom vysielaní!

Hovorieval iným novinárom, „Boli súdení ako rodina a ja som ich odsúdil ako rodinu.“ Zdalo by sa, že správnejšia odpoveď by bola, ´Odsúdil som ich, pretože oni *sú* rodina.´

Boli usvedčení za to, že sú jednotní, žiaden zločin, ale rebélia proti systému a v odpore k ozbrojenému útoku štátu.

Boli odsúdení, že sú členmi MOVE.

Tu je prečo to hovorím: 8. augusta 1978, kedy polícia spustila ozbrojený útok na dom MOVE a ich sídlo v Severnej Philadelphii, ukončila útok zatknutím nie 9 mladých mužov a žien, ale 12. Niekoľko žien, madých matiek, bolo celkom pochopiteľne terorizovaných takým druhom násilia, ktorý videli u polície, a potichu opustili Organizáciu MOVE. Hneď po tom, čo sa vzdali členstva v Organizácii MOVE, obvinenia proti nim boli stiahnuté! Prečo, ledaže ich ´zločin´ nebol nič viac len to členstvo?

Vedzte, že žiadne zo žien MOVE neboli obvinené z trestného činu držania zbrane, ale napriek tomu boli odsúdené rovnako ako muži, ktorých obvinili z držania zbraní.

Už 26 rokov, aj muži aj ženy z MOVE 9, pokračujú svoju prácu žijúc podľa učenia Johna Africu, napriek ich krutému uväzneniu. Mnohí sú naozaj ministri tohto učenia a radia ľuďom vo väzniciach, ktorí sa pokúšajú odolať náporu represií.

13. marca 1998 bol ukradnutý život statočnej a briliantnej Merle Africa dvadsiatimi rokmi v štátnych temniciach. Mnohými, mnohými ženami vo väzenskom systéme je spomýnaná ako láskavá a starostlivá, ale aj pre jej ducha odporu k väzenskej nespravodlivosti. Jej smrť nezastavila jej statočnosť, ktorá vyžarovala žo všetkých, ktorí ju poznali, či vo väzení alebo mimo neho.

8. augusta 1978 sa ľudia od MOVE bránili pred brutálnym, vopred premysleným, policajným a paramilitárnym činom mestskej vojny na ich dom a kanceláriu. Pod tým čo Amerika chápe ako ´zákon´, každý má údajne právo na sebaobranu. Ale keď sa ľudia vlastne začnú brániť, korporatívne médiá im dávajú všelijako hrozné mená.

Neprekvapuje, že keď Štát ubližuje ľuďom, keď strieľa ľudí, keď *bombarduje* ľudí (ako to urobili na MOVE 13. mája 1985!), nikdy mu nedávajú hrozné mená. Oni jednoducho ´robia svoju prácu´. Toto je OK.

Členovia MOVE od toho útoku 8. augusta ešte stále bojujú za svoju slobodu 26 rokov neskôr. Sú to: Janine Africa, Phil Africa, Janet Africa, Delbert Africa, Debbie Africa, Mike Africa, Chuck Africa a Eddie Africa.

Nepochybne, 26 rokov bolo už dosť dlho! Pridaj sa k Hnutiu za oslobodenie MOVE 9. Pridaj sa k rozrastajúcim sa Prieteľom MOVE, čo sú doslova ľudia z celého sveta.

0 komentárov: