Plánovanie k 13. máju

Zhrnutie prvého stretnutia

ON A MOVE všetkým! Absolvovali sme naše prvé organizačné stretnutie, kde plánujeme pre nadchádzajúci 13. máj 2010, ktorý označuje 25 výročie bombardovania MOVE. Máme celkom dobrý základ, s ktorým sa dá pracovať, a v skratke tu zhrniem výsledky stretnutia a žiadam tak o váš názor. A tiež dúfam, že to poslúži ako základ pre tých z vás, ktorí sa nemôžete v tom čase dostaviť do Philadelphie, aby ste mohli zorganizovať niečo vo vašom meste alebo komunite. Tak toto nás napadlo:

Urgovať novinárov (rádio, televízia a noviny), aby žiadali o rozhovor s členmi komisie a pýtali sa ich na to, že odmietajú osobám prepustenie z väzenia na podmienku, kvôli tomu, že tá osoba nechce povedať, že je vinná. Keď komisiu zahrnú otázky tohto charakteru od médií, určite pocítia určitý tlak.

Poveriť advokáta, aby napísal oficiálnu žalobu za vraždu na vedúcich činiteľov zodpovedných za vraždenie našej rodiny MOVE a doručiť tieto žaloby prvému černošskému okresnému prokurátorovi Philadelphie 13. mája, aby urobil niečo s nehanebným vraždením ľudí MOVE. V deň odovzdania žalôb usporiadať tlačovú konferenciu a vyzdvihnúť fakt, ako je možné, že ľudia MOVE sú vo väzení už 31 rokov za vraždu, ktorú nespáchali, zatiaľ čo nikto nesedí vo väzení za vraždu 11 ľudí MOVE, za ktorú každý vie, že sú vinní vedúci úradníci.

Večer 13. mája usporiadať premietanie dokumentárneho filmu "MOVE: A Documentary" v Africko-Americkom Múzeu vo Philadelphii a pozvať tvorcov filmu, novinára Linna Washingtona a ďalších rečníkov s relevantnými informáciami o 13. máji a 8. auguste. Tiež pracovať na stretnutí poetického aktivizmu v apríli a potom dostať týchto poétov do múzea 13. mája, aby sme pritiahli aj mladých ľudí.

Vytvoriť parodické plagáty "HĽADANÝch" kde budú kľúčové osoby zodpovedné za vraždenie našej rodiny a rozlepiť tieto plagáty po celom meste ako predslov pred podaním žalôb za vraždu.

Taktiež urgovať ľudí, aby písali listy do lokálnych novín a volali do rádio programov ohľadom bombardovania a pokračujúceho väznenia MOVE 9. Toto je niečo, čo ľudia môžu robiť po celý rok.
Náš brat Mike Africa Jr. píše hru nazývanú "Aj zviera je človekom" určenú pre malé deti a dúfa, že ju bude mať hotovú, aby mohla byť zahraná malými deťmi od MOVE v Africko-Americkom Múzeu 13. mája. Táto hra sa zakladá na učení Johna Afriku a je navrhnutá podporiť princíp rovnosti a lásky medzi všetkými živými bytosťami, namiesto predsudkov a sadizmu.

Toto je zhrnutie prvého stretnutia. Nebojte sa vyjadriť sa a dať nám vedieť vaše nápady a určite ma informujte, pokiaľ plánujete niečo vo vašom okolí. Prajem vám šťastný, zdravý a víťazstvom naplnený nový rok!

ON A MOVE,
---Ramona

====================================
Druhé stretnutie, AKTUALIZÁCIA

ON A MOVE! Tak mali sme druhé plánovacie stretnutie pre 13. máj a toto sú doterajšie novinky. Africko-Americké múzeum tu vo Philadelphii nám poskytlo priestor pre večerný program (ktorý začína 18:00) v stredu 12. mája. Dátum 13. nebol voľný, ale 12. je a to sa nám aj hodí, keďže útok vlády na nás začal v nedeľu v Deň matiek, 12. mája 1985. Budeme v múzeu premietať dva filmy o MOVE a zháňame niekoľkých rečníkov. Prítomný bude minimálne jeden autor dokumentárneho filmu o MOVE. Pozvali sme aj Karen Pomer, jednu z autoriek dokumentárneho filmu o 8. auguste 1978. Pozvali sme novinára Linna Washingtona, ktorý účinkuje aj vo filme, a Howarda Zinna, ktorý tento film komentoval (nanešťastie Howard Zinn zomrel 27. januára 2010; česť jeho pamiatke).

Advokát Leon Williams nám prisľúbil spoluprácu pri spísaní žalôb proti vedúcim úradníkov, ktorí boli zapletení do vraždy našej rodiny. The American Friends Service Committee (Quakers/Kvakeri) nám poskytli priestor o 10:00 pre tlačovú konferenciu 12. mája. Tá bude nasledovať hneď po odovzdaní žalôb za vraždu do úradu okresného prokurátora. V nedeľu, 16. mája, predvedú naše deti hru napísanú našim bratom Mikeom Africa Jr. nazvanú "Aj zviera je človekom". Po divadelnom predstavení bude nasledovať prednášanie revolučnej poézie. To bude prebiehať v Rotunde tu vo Philadelphii od 12:00 do 16:00.

Hovorila som s Louisom Messiah zo "Scribe Video" o tom, či by niekto z jeho ľudí nemohol natáčať naše podujatia. Vidí to celkom reálne. Ale keď to náhodou nevyjde, máme veľmi dobrého podporovateľa menom Ted, ktorý to urobí, pokiaľ to nevyjde so "Scribe Video".

----Ramona

0 komentárov: